Днес от парламентарната трибуна заместник председателят на коалицията ПП-ДБ“ и лидер

...
Днес от парламентарната трибуна заместник председателят на коалицията ПП-ДБ“ и лидер
Коментари Харесай

ПП-ДБ опитват да провалят довършването на АМ Струма

Днес от парламентарната трибуна заместник ръководителят на обединението „ ПП-ДБ “ и водач на „ Зелено Движение “, Владислав Панев, насочи обвинявания към служебното държавно управление, че са подписали контракти за дотъкмяване на Автомагистрала Струма, която трябваше да е подготвена още през 2004г. Период, през който над 80 индивида за починали на пътя в Кресненското дефиле, а тежко ранените са повече от 400.  

Припомняме, че най-големите деятели на партията „ Зелено Движение “, която е член на „ Демократична България “, са Борислав Сандов, който бе народен представител и министър на екологията от тяхната квота и Тома Белев, който беше заместител министър на Сандов и нееднократен претендент за народен представител, написа уеб сайтът.

На 1 август 2022г. -  денят, в който бе преустановен мандатът на кабинета Петков, Сандов подписа заповед с, която се опита да анулира настоящата от 2017г. Оценка за влияние върху околната среда, за блокиране на довършването на Автомагистрала Струма през Кресненското дефиле. Актът бе анулиран от съда като противозаконен.

Членове и многократни претенденти за депутати на „ Зелено придвижване “ са също Андрей Ковачев, който е подал 9 тъжби за два месеца против довършването на Струма, както и Петко Ковачев, който със съименника си са измежду десетте индивида, които стачкуваха през вчерашния ден против Струма и бяха арестувани от полицията, показва медията.

С тях двамата на митинга бе задържан и Стоян Бешков, който с лопата скъса осведомителната табела на плана за пътен възел кресна. Той е заместител шеф на Националния природонаучен музей, на който Тома Белев и Борислав Сандов се пробваха да провиснал 4.7 милиона без конкурс и търг, за което са разследвани. Той също е някогашен претендент за народен представител от „ Зелено Движение “.

На митингът през вчерашния ден бе и Владимир Милушев – уволненият шеф на парк Рила, по време на чието ръководство един от чиновниците на парка се самоуби, откакто бе освободен от служба тъкмо преди пенсионирането си. Той също е неколкократен претендент за народен представител на „ Зелено Движение “.

Там бе и Десислава Стоянова, която е деятел от неправителствената организация „ За Земята “, която е в най-приближения кръг на Сандов-Белев, добавя " Еконовини ".

На митинга бе и Димитър Василев – Велин, който е деятел на българошвейцарската неправителствена организация „ Българска фондация Биоразнообразие “ ръководена от екоактивиста Петко Цветков. Велин е измежду най-големите жалбоподатели против Автомагистрала Струма, в това число пращан на няколко пъти в Брюксел от зелените, с цел да се жалва пред европейските институции.

Всички тези хора имат парцели и връзки с кресненското село Влахи, където зелени въртят бизнес и развъждат лешояди за милиони левове, които нямат условия за живот в района и мигрират в прилежащите страни, се показва в обявата.

Така излиза, че тъй наречените „ локални хора “ на митинга през вчерашния ден, които събра общо 10 индивида, са съвсем напълно зелени деятели, които нямат нищо общо с Кресна. От население от над 5000 души в Община Кресна, на митинга имаше не по-повече от 5 индивида, които живеят там.

Зелените, които стачкуваха, от години лобират за построяването на 15-килоемтров, двутръбен тунел, който да бъде издигнат от швейцарска компания.

Вероятно позицията на Владислав Панев от през днешния ден е подкрепена и от Кирил Петков, който има тясна връзка с българските еколози – татко му. Петко Петков е биолог, който от години циркулира в средите на зелените. Миналата година даже излезе информация, че строителството на Автомагистрала Струма е замразено, тъй като бащата на Пеков татко е срещу плана.

Това се случва макар че планът за Автомагистрала Струма през Кресненското дефиле е преминал всички български и европейския процедури, които подсигуряват за нейната природосъобразност – екологична оценка, която е предходна през правосъдни обжалвания, има ограничения за запазване на зоните от Натура, признати от Националния съвет по биологично многообразие и Европейската комисия, както и мнения на Бернската спогодба, която неведнъж отхвърля да образуват дело по случая, макар големия напън на зелените, тъй като не открива нарушавания.

Сега зелените вършат следващия опит да прокарат лобито си и да спрат довършването на автомагистралата през Кресненското дефиле, а цената я заплащат хората с живота си, се споделя в публикацията на " Еконовини ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР